Main post image

Spoznaj YEMP mentorici

14. januarja 2021

Zadnji rok za oddajo prijave YEMP se približuje (31. 1. 2021!), zato se prijavi ZDAJ!

Danes ti predstavljamo simpatični YEMP mentorici. To sta Nastja in Iva, ki te bosta spremljali skozi celoten program.

Nastja Kacijan Prajnc je študentka angleščine in zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Je plesalka in zatorej z glasbo povezana že vse svoje življenje.

V stik z zborovsko glasbo je prišla kot študentka, saj je bila aktivna pomoč pri dogodkih Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Vse od začetkov je delala z najrazličnejšimi glasbeniki.

Nastja je delala na regijskih tekmovanjih in dogodkih, kakor tudi na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus Maribor and državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem.

Nastja je zelo organizirana in izkušena sodelavka, ki najde strast prav v delu z mednarodno obarvano ekipo. Je velika pridobitev v ekipi zaradi njene predanosti in posebnega pristopa, ki ga ima do vsakega YEMP-erja.


Iva Radulović je vodja projektov pri Mednarodni zvezi za zborovsko glasbo (IFCM). Na Akademiji za glasbo v Beogradu, Srbija, je diplomirala in magistrirala iz muzikologije.

Bila je izvršna direktorica Jeunesse Musicales Beograd in predsednica Akademskega kulturno-umetniškega društva ”Branko Krsmanovic”.

Na mednarodnem področju se je kalila že kot članica programa YEMP v letu 2012. Po tem je postala članica mladinskega komiteja ECA-EC in sodelovala pri organizaciji mnogih projektov: Europa Cantat Festival 2012 in 2015, Europa Cantat Junior, Eurochoir.

Zadnji rok za oddajo prijave YEMP se približuje (31. 1. 2021!), zato se prijavi ZDAJ!