https://europacantat.jskd.si/wp-content/uploads/2020/10/food-1.jpg

Hrana

Prepustite se melodiji odkrivanja pristnih slovenskih okusov

Hrana je življenje in hkrati kultura v enem. Poleg vonja, teksture in okusa ima tudi svoj ritem, svojo melodijo. In tako kot najlepša pesem je tudi slovenska kulinarika najžlahtnejši sad človekovega ustvarjalnega duha.

Orkester kuharskih mojstrov Jezeršek gostinstva bo pod taktirko vrhunskega chefa Luka Jezerška ob tej priložnosti v ritmu zavrtel svoje kuhalnice in na krožnikih bodo združili pristne melodije kakovostnih lokalnih sestavin s pridihom trajnosti, kombinacijo tradicije in sodobnosti. In natanko tukaj bodo za vas, udeležence Europa Cantat Festivala, ustvarili pravo harmonijo zlitja okusov Slovenije na enem mestu.

Ste pripravljeni na nepozaben zven te okusne melodije? Prisluhnite orkestru in se nam pridružite pri kosilu in večerji pod lestenci v klimatsko ohlajeni dvorani. Vabljeni na nepozabno kulinarično druženje!

https://europacantat.jskd.si/wp-content/uploads/2020/10/food-2.jpg

Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021

Slovenija je izbrana za Evropsko gastronomsko regijo 2021, kar je priznanje dolgoletnim prizadevanjem za visoko kakovost življenja in sonaravno bivanje ter trajnostni razvoj gastronomije v Sloveniji. Odmev projekta bomo čutili tudi na Europa Cantat festivalu. Gastronomski turizem, ki podpira lokalno samooskrbo, povezuje podeželska in urbana območja ter poudarja pomen prehrane za zdravje, bo del kulinarične zgodbe našega festivala.