Prizorišča

Kongresni trg

Baročni Kongresni trg je poleg Prešernovega osrednji trg prestolnice Slovenije, ki združuje nekatere najlepše mestne zgradbe in znamenitosti. Prav tako ponuja idiličen prostor za sprostitev. Zgrajen je bil leta 1821, nahaja se v starem mestnem jedru, skupaj s parkom Zvezda pa obiskovalcem ponuja miren prostor za druženje, branje ali preprost počitek z lepim razgledom na grad.

LOKACIJA: https://goo.gl/maps/JyZWu7G9t1FvMw9F6


Cankarjev dom

Cankarjev dom je največja kulturna in kongresna ustanova, ki jo vsako leto obišče pol milijona ljubiteljev umetnosti, udeležencev kongresnih prireditev in privržencev družabnih srečevanj. Od leta 1981 je prireditve v Cankarjevem domu obiskalo več kot šestnajst milijonov ljudi, na odrih vsako leto nastopi okoli osemnajst tisoč različnih izvajalcev, med njimi nemalo vrhunskih umetnikov, ki jih upravičeno občuduje ves svet.

LOKACIJA: https://g.page/cankarjevdomCD?share


Novi trg

Novi trg je eden izmed najstarejših trgov v Ljubljani, omenjen je že v 13. stoletju. Novi trg danes predstavlja gosposki predel Ljubljane, zaznamovan s palačami in pomembnimi ustanovami ter Plečnikovimi arhitekturnimi mojstrovinami. Stoji v zlatem trikotniku dogodkov Ljubljane:med Križankami, Mestnim muzejem Ljubljana in Slovensko akademijo znanosti in umetnosti.

LOKACIJA: https://goo.gl/maps/Pzr3FBMo7iUG9Nht8


Slovenska filharmonija

V centru Ljubljane, na Kongresnem trgu 10, je že desetletja doma glasba. Slovenska filharmonija radovedno opazuje Kongresni trg, Univerzo v Ljubljani, park Zvezdo in Uršulinsko cerkev, ali pa koketira z reko Ljubljanico in zasanjano zre v ljubljanski grad.
Leta 1887 je bila stavba popolnoma uničena v požaru. Na njenem mestu je tedaj kraljevalo Stanovsko gledališče. Prenovljeno stavbo so slovesno odprli 2001, 8 januarja 2002, ob 300-letnici prvih dokumentiranih koncertov, pa so v Dvorani Marjana Kozine prvič zazvenele orgle. 

LOKACIJA: https://goo.gl/maps/twfk773mykvnbfuGA