Main post image

Prodaja vstopnic za koncerte v živo se je začela!

11. junija 2021

Dragi vsi,

z velikim veseljem in ponosom vam naznanjamo: danes, 11. junija, SE JE ZAČELA PRODAJA VSTOPNIC ZA KONCERTE EUROPA CANTAT 2021!

Raziščite naš URNIK, kjer najdete povezave do vstopnic in opisov koncertov.

Ponujamo vam koncerte posebnih gostov, koncertni cikel ‘Prisluhni Sloveniji’, združene Nacionalne mladinske zbore in EuroChoir ter ostale posebne projekte.

Poletje v naši očarljivi prestolnici ob zvokih svetovno znanih vokalnih zasedb in vrhunskih pevskih zborov? JA, PROSIM!

Main post image

Prodaja vstopnic se začne ta petek!

08. junija 2021

Veseli smo, da lahko najavimo: prodaja vstopnice se začne ta petek, 11. junija!

Ja, spet bomo lahko uživali v koncertih v živo v Ljubljani!
Kje?
Na Kongresnem trgu, Novem trgu, v Cankarjevem domu, Slovenski filharmoniji, … preberite več o prizoriščih TUKAJ.

Navdušeni smo, da boste lahko prisluhnili izjemnim glasbenim izvajalcem – kombinaciji vabljenih skupin iz tujine in odličnih slovenskih pevskih zborov.

Posebni koncertni cikel ‘Prisluhni Sloveniji’ v ospredje postavlja slovensko glasbo, kar je prvovrstna priložnost, da na enem mestu prikažemo bogato zborovsko tradicijo države z velikim zborovskim srcem. Prepričani smo, da bomo navdušili! Več o sodelujočih zborih in njihovih programih preberite TUKAJ.

Vabljene skupine prihajajo iz Velike Britanije, Nemčije, Danske, Slovenije in Švedske. Vas zanima, o kom govorimo? Poiščite jih TUKAJ.

Torej, kako izgleda vaš seznam TOP 3 koncerti? 😉

Main post image

Družinski DO RE MI vabi vse pojoče družine na oder!

14. maja 2021

Družino lahko povezuje tudi skupno petje.

Na dogodku Europa Cantat 2021, ki bo v Ljubljani združil zborovske navdušence, bo poleg izobraževalnih vsebin in koncertov potekal tudi koncert Družinski DO RE MI.

To je priložnost za vse, ki tradicionalno ali priložnostno prepevate s svojo družino in sorodniki – otroci, starši, dedki in babice, tete in strici, bratje in sestre, bratranci, sestrične … Oder bo samo vaš. Izbrali bomo do 10 zasedb – vsaka se bo predstavila z dvema skladbama, dobrodošli pa so prav vsi glasbeni stili.

Naj se petje, glasba zasliši, skupaj z vašo razširjeno družino.

VSEBINSKI POGOJI:

  • vsaka zasedba zapoje dve skladbi po lastnem izboru,
  • dovoljeni oz. zaželeni so vsi stili z instrumentalno spremljavo ali brez nje.

PRIJAVA IN PRILOGE K PRIJAVI:

Nastopajoči izpolnijo spletno prijavnico TUKAJ (klik!!) in jo pošljete najpozneje do 31. maja 2021.

  • Prijavnici je potrebno priložiti 1–2 posnetka vaše pevske zasedbe iz leta 2020 ali 2021 z izvedbo katerihkoli skladb, na osnovi katerih bo narejen izbor.
  • Pošljete lahko spletno povezavo do posnetka ali pa priponko v formatu .mp3 ali .mp4. 
  • Velikost datoteke v primeru priponke: 100 MB (vsak posnetek lahko traja največ 3min).

Posebna strokovna komisija festivala bo na osnovi videoposnetkov izbrala največ 10 nastopajočih zasedb, ki se bodo predstavile na koncertu. O izboru bodo zasedbe obveščene najpozneje do 10. junija 2021.

Koncert bo potekal v soboto, 17. julija 2021, in sicer na odprtem odru na Novem trgu v Ljubljani.

Več o pogojih sodelovanja preberite tukaj.

Veselimo se družinske glasbene energije!

#singwithlove

Main post image

Spremembe programa Europa Cantat 2021

06. maja 2021

V časih, ko nam epidemija in različni ukrepi za zajezitev okužb krojijo življenje, je programsko nadvse bogat zasnovan načrt izvedbe doživel že več rekonstrukcij.

V mesecih intenzivnega dela in usklajevanja različnih scenarijev smo izčrpali vse možnosti in prišli do zaključka, da so zaradi različnih tveganj nujne prilagoditve programskih vsebin.

Po srečanjih glasbene komisije, nadzornega sveta in ožje ekipe festivala smo sprejeli naslednje odločitve glede izvedbe Festivala EC 2021, ki bodo obveljale v primeru, da bo Slovenija v zeleni fazi glede na vladni načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19.

Žal moramo v celoti odpovedati jedro festivala, 4-, 6- in 8-dnevne ateljeje, kot tudi študijske skupine. Razlogi za to so predvsem zdravstveni, slovenske oblasti ne želijo povečevati tveganja vdora množičnih okužb, kar je možno v primeru, da bi izvedli večdnevne delavnice skupnega petja z več ljudmi iz različnih držav.

A kar brez skrbi! Nismo se predali – ne, ne! 😊

Nekateri dogodki, predvideni v sklopu projekta, bodo v Ljubljani izvedeni V ŽIVO in na SPLETU.

Tu je nekaj programskih namigov:

  • Koncerti povabljenih skupin in koncertnega cikla Prisluhni Sloveniji
  • Dan pevskih zborov za slovenske zbore, ki so se prijavili na festival.
  • Program PULSE bo dostopen preko spleta, prisluhnili boste lahko predstavitvam zborovske literature s strani založnikov in drugih zborovskih organizacij (VoxBazaar).
  • ”Spletni foyer”, tj. spletna družbena platforma naše velike družine Europa Cantat oziroma prostor za druženje vseh udeležencev in drugih, povezanih z letošnjim festivalom. Srečali se boste stari prijatelji, imeli priložnost ustvarjati nove vezi, spoznavati zborovodje in podobno.
  • Spletni TV program z intervjuji, posnetki iz Ljubljane, informacijami iz ozadja, pogledi v zaodrje, vtisi s koncertov v živo in mnogimi drugimi prispevki.

IN ŠE VELIKO VEČ!

Nekateri se boste spraševali, zakaj dogodka enostavno ne preložimo na naslednje leto – to vprašanje smo v zadnjih mesecih prejeli večkrat. Na žalost to ni mogoče, saj je financiranje projekta povezano tudi s predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021, ki pa ne bo preloženo. Tukaj so še drugi dejavniki, tako znotraj Slovenije kakor tudi znotraj Evropske zborovske zveze ECA-EC.

Kljub spremembi programa vas vabimo, da se nam pridružite v Ljubljani in si popestrite poletje z glasbo. Odkrijte slovensko zeleno prestolnico in uživajte na koncertnih dogodkih.

Ostanimo v stiku, saj vam kmalu razkrijemo več podrobnosti o programu!

#singwithlove

Main post image

Nore okoliščine v norih časih

20. aprila 2021

Kako Covid situacija vpliva na izvedbo festivala?

Leta 2017, ko je Javni Sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti sprejel kandidaturo za izvedbo enega izmed največjih mednarodnih zborovskih festivalov v Evropi, zagotovo nismo vedeli, kakšne prepreke, organizacijski zapleti in ovire čakajo ekipo festivala Europa Cantat 2021. 

V časih, ko nam epidemija in različni ukrepi za zajezitev okužb krojijo življenje, je programsko nadvse bogat zasnovan načrt izvedbe doživel že več rekonstrukcij. Vendar leto 2021 za nas ostaja optimistično, saj uresničujemo sanje slovenskega zborovstva in se trudimo, da to poletje vsem zborom vlijemo svežo pevsko energijo. Upanje, da kljub negotovosti izpeljemo del programa, ostaja.

Vemo, da se pogoji lahko tudi čez noč spremenijo. V sodelovanju z Vlado RS, NIJZ, Ministrstvom za kulturo, Mestno občino Ljubljana ter vsemi podporniki iščemo kulturni dialog in razvijamo možne prilagoditve izvedbe festivala, ki bodo zadostile vsem epidemiološkim ukrepom.

Vsem prijavljenim udeležencem se zahvaljujemo za strpnost in podporo. Vse informacije vam bomo posredovali pravočasno in jih ažurno dodajali na spletno stran. O vseh spremembah boste obveščeni takoj, ko bo možno.

#Singwithlove

Ekipa festivala Europa Cantat 2021