Main post image

Zborovska Fotopromenada v središču Ljubljane – NATEČAJ

02. marca 2021

Fotografi – ljubiteljski ali profesionalni, pevci, pevke, ljubitelji zborovske glasbe, naključni mimoidoči, vsi, ki vas fotografiranje izpolnjuje … pozor! Pripravite svoje fotoaparate (ali mobilne telefone), preiščite svoj osebni arhiv in se prepustite fotografskemu instinktu, saj imamo za vas prav posebno priložnost.

Jakopičevo sprehajališče v ljubljanskem mestnem parku Tivoli bodo od 1. 7. do 1. 8. 2021 krasile fotografije zborovskega sveta. Fotografski natečaj je mednarodnega značaja in na njem lahko sodelujete vsi, ki v svojem arhivu že hranite fotografijo, ki jo želite pokazati svetu, ali vsi, ki vas bo natečaj spodbudil k ustvarjanju in nastanku nove vizualno domišljene zborovske fotografije.


Jakopičevo sprehajališče v ljubljanskem mestnem parku Tivoli bodo od 1. 7. do 1. 8. 2021 krasile fotografije zborovskega sveta. Fotografski natečaj je mednarodnega značaja in na njem lahko sodelujete vsi, ki v svojem arhivu že hranite fotografijo, ki jo želite pokazati svetu, ali vsi, ki vas bo natečaj spodbudil k ustvarjanju in nastanku nove vizualno domišljene zborovske fotografije.


Vsi vemo, da zborovsko življenje prinaša mnogo raznolikih trenutkov, izkustev, doživetij in situacij. Vaje, odrske deske, turneje, praznovanja, zaodrje, … Verjamemo, da si pevsko doživetje zasluži svojo fotografsko razstavo! V središču Ljubljane bomo s fotografskim natečajem povezali svetovno populacijo zborovskih navdušencev z razstavo, ki bo umeščena v osrednjem ljubljanskem parku Tivoli na Jakopičevem sprehajališču.  

Na voljo so 4 kategorije

Natečaj spodbuja prijavo fotografij v štirih različnih kategorijah, in sicer: Nekoč / retro / vintage –kategorija, kjer  potujemo nazaj v zgodovino. Kakšni so bili začetki, frizure, koncertne obleke? Na odru – petje v luči odrskih žarometov. Za odrom – kjer se dogajajo najdragocenejši trenutki, kajne? Promo – promocijske fotografije zborov, ki presegajo okvirje in segajo v okolje in druga področja.

Za posamezno kategorijo lahko pošljete največ 4 fotografije. 

Več o natečaju, pogojih sodelovanja in možnostih prijave najdete v besedilu razpisa TUKAJ.

Bodite drzni in se predajte fotografski izkušnji, naj prav vaša fotografija ovekoveči pevsko doživetje v vseh dimenzijah.

Rok za prijavo in pošiljanje fotografij je ponedeljek, 19. 4. 2021.

Main post image

Glasbeni EXPO

24. februarja 2021

Festival Europa Cantat je izjemna priložnost ne samo za pevce in pevke, temveč tudi za vse glasbene založnike in organizatorje dogodkov, tekmovanj.

V okviru bogatega festivalskega dogajanja organiziramo razstavni prostor Glasbeni EXPO, ki je priložnost za vse, ki bi se radi predstavili mednarodni zborovski javnosti. Expo vam ponuja svoj razstavni prostor, kjer boste lahko na ogled in prodajo postavili svoje notne izdaje, glasbene pripomočke, zborovska tekmovanja in dogodke, … ter se tako predstavili širši javnosti.

Glasbeni Expo bo odprt vsak dan festivala (17. – 24. 7.) med 13.00 in 19.30. Postavili smo ga v samo središče dogajanja, in sicer v 1. preddverje Cankarjevega doma, ki je od glavnega zunanjega festivalskega odra oddaljen le pet minut.

Dodatne tehnične informacije in cene za razstavljavce najdete TUKAJ.

Prijava je odprta vse do 31. maja 2021.
Prijavite se TUKAJ.

Obiskovalci – obisk razstavnega prostora bo enkratna priložnost za nakup različnih notnih izdaj, glasbenih pripomočkov in tudi za navezovanje novih stikov, ki vam lahko prinesejo nove priložnosti, gostovanja v prihodnosti. Ne zamudite!

Main post image

Dobrodošli v #EC2021 družini!

22. februarja 2021

Dragi prijatelji festivala Europa Cantat!

Hvala za vašo prijavo in plačilo kotizacije! ❤️

Število prijav je preseglo vsa naša pričakovanja – prejeli smo prijave preko 2500 udeležencev iz 27 držav.

Počaščeni smo in veseli prav vsakega. Zavedamo se, da gre za veliko odgovornost in vse moči usmerjamo v varno izvedbo festivala.

Kakšni so naslednji koraki?

Mednarodna glasbena komisija bo v prihodnjem mesecu pregledala vse prijave in vas obvestila o izbiri. Pri tem bo upoštevala vaše tri predloge in organizacijske možnosti festivala. O izbiri boste obveščeni po elektronski pošti (na e-naslov nosilca prijave) predvidoma do konca marca.

V tem času bo organizacijska ekipa spremljala vse smernice ukrepov in usmerila vse moči v zagotovitev varnih in ustreznih pogojev za izvedbo vseh delov programa.

Trenutno smo v stiku z vsemi pristojnimi institucijami in si prizadevamo, da do konca meseca aprila od njih pridobimo potrditev za željeno obliko izvedbe festivala.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo potrpežljivost ❤️. Pričakujemo, da vas bomo v začetku maja lahko obvestili o plačilu festivalske vstopnice (2. račun) in hrane (zadnji rok za plačilo je 15. 5. 2021).
O vseh morebitnih spremembah vas bomo nemudoma obvestili.

Pomembne informacije za vse prijavljene:

Komaj čakamo, da se srečamo! Medtem nas spremljajte na spletnih družbenih omrežjih, v stik z nami lahko stopite preko e-maila, prav tako pa vas bo prijavni portal, preko katerega ste se prijavili na festival, spremljal vse do pričetka festivala.

Shranite si svoje uporabniško ime in geslo, preko katerega ste vstopali na prijavni portal.
Preko portala si lahko:

  • Ogledate in natisnete račun (pod zavihkom ”Payments >  My purchases”)
  • Pregledate status in višino prvega in drugega plačila
  • Prenesete račun za drugi del plačila (pričakovano v aprilu)
  • Vstopate v vašo prijavnico in vnesete spremembe določenih podatkov (pod zavihkom ”Home > Show the entire registration” lahko dostopate do prijavnega obrazca in ga delno posodobite, spremenite – ta možnost bo na voljo do vašega drugega plačila, oziroma najdlje do 15. maja 2021)
  • Ogledate in natisnete PDF povzetek vaše celotne prijave

O vsem dogajanju vas bomo sproti obveščali preko e-poštnega naslova prijavitelja.

Se vidimo julija v Ljubljani!
#singwithlove

Main post image

Spoznajte Turistično agencijo Palma, uradni festivalski partner

20. januarja 2021

Dragi vsi,

festival se približuje in na mestu je razmislek o vaših prenočitvah v Ljubljani v času festivala. Slovenija je majhna država, zato bo marsikdo med vami verjetno na festival prihajal dnevno, veliko pa vas je takšnih, ki boste poletni teden raje v celoti preživeli v Ljubljani.

Turistična agencija Palma je naš uradni festivalski partner, ki jim lahko zaupate vse v zvezi s prenočitvami. Postavili smo jim nekaj vprašanj.

1. Nam lahko poveste nekaj več o Turistični agenciji Palma, ki je hkrati tudi uradna agencija festivala Europa Cantat 2021 Ljubljana.

Palmovci smo že v 30. letu ustvarjanja potovalnih in počitniških doživetij, ki slovijo po kakovostni organizaciji počitniških in potovalnih aranžmajev. Smo pravi turistični in popotniški navdušenci, zasvojeni z barvitostjo sveta. Iz leta v leto se trudimo biti boljši in močnejši. Zvesta prijateljstva smo sklenili po celem svetu, nomadsko srce smo nahranili v najlepših kotičkih planeta.

Ponosni smo, da smo iz majhnega privatnega potovalnega podjetja s sedežem v Celju zrasli v enega najmočnejših samostojnih organizatorjev potovanj in počitnic v Sloveniji. Ustvarili smo prepoznaven in celovit potovalni servis z lastno, učinkovito in na vseh nivojih povezano svetovalno-organizacijsko mrežo, ki se razprostira po vsem svetu.

Ponosni smo, da danes med potniki in partnerji veljamo za zanesljivo in ugledno potovalno agencijo, ki vedno izpolni obljubljeno. Slovimo po kakovostnih doživetjih in odličnih organizatorjih in vodnikih oz. predstavnikih.

Udeležencem festivala ponujamo širok nabor storitev, od namestitev, prevozov do izletov.

Udeleženci si lahko izberejo nastanitev v željeni kategoriji, v ponudbi imamo tako hostle in domove za mlajše udeležence kot tudi hotele, za tiste, ki si želijo nekaj več obdobja.

Namestitve so na voljo v celotni Ljubljanski regiji, tako da si resnično vsak lahko izbere namestitev po svoji želji.

2. Ste uradni partner festivala Europa Cantat, zadolžen za namestitve udeležencev. Kaj ponujate?

Udeležencem festivala ponujamo širok nabor storitev, od namestitev, prevozov do izletov v najlepše kotičke naše Slovenije. Udeleženci si lahko izberejo nastanitev v željeni kategoriji, v ponudbi imamo tako hostle in domove za mlajše udeležence kot tudi hotele, za tiste, ki si želijo nekaj več obdobja. Namestitve so na voljo v celotni Ljubljanski regiji, tako da si resnično vsak lahko izbere namestitev po svoji želji.

Naj omenimo, da imamo tudi odlične posebne ponudbe za skupine, ki nas lahko kontaktirajo direktno na booking@ecljubljana2021.si .

3. Ljubljana je čudovita prestolnica. Katere znamenitosti priporočate za ogled?

V Ljubljani se najde nekaj za vsak okus. Zelena prestolnica, kot jo radi poimenujemo, resnično ponuja nekaj za vsakogar. Oglede Ljubljane na primer najrajši zaključimo na Ljubljanskem gradu, od koder se ponujajo najlepši razgledi ali pa jih popeljemo na vožnjo po Ljubljanici, da mesto doživijo še z druge perspektive.

4. Kaj pa izven Ljubljane? Vaši predlogi za enodnevni izlet?

Slovenija ponuja neskončno edinstvenih doživetij, naši top predlogi so:

Piran
  • Alpska Pravljica – obiščite alpski biser Bled ter bližnje Bohinjsko jezero v osrčju mogočnih gora ter zelenih gozdov
  • Postojnska jama – odkrivanje skrivnosti podzemlja je resnično doživetje, ki bi ga moral doživeti vsak obiskovalec Slovenije
  • Dolina Soče & rafting – edinstveno doživetje v dolini smaragdne reke Soče, popestreno adrenalinsko izkušnjo raftinga
  • Goriška Brda – Brda, poznana tudi kot Slovenska Toskana, so eden še dokaj neodkritih kotičkov Slovenije. Pravljični razgledi čez griče, odlično vino ter kulinarika, skupaj z gostoljubjem domačinov poskrbijo za popolno kombinacijo.
  • Ribji piknik na Slovenski obali – preživite sprošen sončen dan na krovu ladje ter zaplujte ob Slovenski obali

5. Bi udeležencem povedali še kaj?

Samo to, da so julija 2021 prisrčno vabljeni v Ljubljano, kjer bodo del resnično edinstvenega dogodka.

Main post image

Spoznaj YEMP mentorici

14. januarja 2021

Zadnji rok za oddajo prijave YEMP se približuje (31. 1. 2021!), zato se prijavi ZDAJ!

Danes ti predstavljamo simpatični YEMP mentorici. To sta Nastja in Iva, ki te bosta spremljali skozi celoten program.

Nastja Kacijan Prajnc je študentka angleščine in zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Je plesalka in zatorej z glasbo povezana že vse svoje življenje.

V stik z zborovsko glasbo je prišla kot študentka, saj je bila aktivna pomoč pri dogodkih Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Vse od začetkov je delala z najrazličnejšimi glasbeniki.

Nastja je delala na regijskih tekmovanjih in dogodkih, kakor tudi na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus Maribor and državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem.

Nastja je zelo organizirana in izkušena sodelavka, ki najde strast prav v delu z mednarodno obarvano ekipo. Je velika pridobitev v ekipi zaradi njene predanosti in posebnega pristopa, ki ga ima do vsakega YEMP-erja.


Iva Radulović je vodja projektov pri Mednarodni zvezi za zborovsko glasbo (IFCM). Na Akademiji za glasbo v Beogradu, Srbija, je diplomirala in magistrirala iz muzikologije.

Bila je izvršna direktorica Jeunesse Musicales Beograd in predsednica Akademskega kulturno-umetniškega društva ”Branko Krsmanovic”.

Na mednarodnem področju se je kalila že kot članica programa YEMP v letu 2012. Po tem je postala članica mladinskega komiteja ECA-EC in sodelovala pri organizaciji mnogih projektov: Europa Cantat Festival 2012 in 2015, Europa Cantat Junior, Eurochoir.

Zadnji rok za oddajo prijave YEMP se približuje (31. 1. 2021!), zato se prijavi ZDAJ!