Main post image

”Kako brati” cene udeležbe?

12. oktobra 2020

Informacija, ki ste jo vsi čakali, je sedaj objavljena. Cene udeležbe na festivalu so na voljo TUKAJ.

Preden se lotite pregledovanja razpredelnice, naj vam bo v pomoč ta zapis, ki bo pojasnil vse pojme.

Cena udeležbe je sestavljena iz različnih dejavnikov, kar pomeni, da obstaja možnost, da s prijateljem/prijateljico ne boste imeli enake cene udeležbe. Od česa je odvisna cena udeležbe?

Vprašajte se …

1.) … koliko dni boste na preživeli festivalu?

Ob prijavi na festival, ki se odpre 15. 12. 2020, boste izbirali med festivalskimi paketi: ali boste na festival prišli za 4 dni (polovični paket) ali za 8 dni (celotni paket), obstaja pa še možnost dnevnih obiskov. Predlagamo, da si čim prej rezervirate vseh 8 dni za festival, sicer vam bo zelo žal! 😊

2.) … koliko ste stari?

Pomembna vrednota Europa Cantat Festivala je med drugim spodbujanje mladih. To uresničujemo tudi na način, da imajo mladi do 27. leta starosti ugodnejše cene udeležbe.
Torej vsi, ki na dan začetka festivala, 17. 7. 2021, še ne boste dopolnili 27. leta starosti, boste lahko uveljavljali popust za mlade ne glede na državo izvora, oz. v katero skupino držav sodi.

3.) … v kateri državi imate stalno prebivališče?

Evropska zborovska zveza ECA-EC od svojega začetka deluje po principu solidarnostnega sistema, ki določa višino cene udeležbe glede na posameznikovo državo stalnega prebivališča. Države so tako urejene v tri skupine. V skupini 1 so države z najvišjim življenjskim standardom – posledično je cena udeležbe za njih najvišja. Obratno se zgodi s skupino 3, v kateri so države z najnižjim življenjskim standardom, zato so cene udeležbe zanje najnižje. Države skupine 2 so v sredini.

Slovenija po tej razporeditvi spada v skupino 2, a ker tokrat organizira festival, so za slovenske udeležence v veljavi še posebej ugodne cene, ki ne upoštevajo tega pravila!

4.) … ali ste član Evropske zborovske zveze ECA-EC?

Članstvo v Evropski zborovski zvezi prinaša popust pri ceni udeležbe na festivalu, o tem smo pisali že tukaj.
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je uredil članske ugodnosti za vse člane pevskih zborov, ki imajo prebivališče v Sloveniji. To pomeni, da imamo Slovenci na tej točki zagotovljen samodejni popust – juhu!


Cene za Slovence dodatno znižane

Plačilo za udeležbo na festivalu je sestavljeno iz dveh delov: kotizacije (prvi del plačila) in festivalske vstopnice (drugi del plačila). 

Prvi del plačila za udeležbo (kotizacijaznaša 60,00 eurov (z DDV) na osebo in je enak za vse udeležence festivala. Prvi del plačila pomeni potrditev registracije in ga je potrebno plačati pred končnim rokom za prijave (do 15. februarja 2021). Tega zneska ne bomo vračali (za izjeme glejte Odpoved zaradi višje sile ali COVID-19, ki jih najdete v Splošnih pogojih TUKAJ). 

Drugi del plačila za udeležbo (festivalska vstopnica) je odvisen od izbire festivalskega paketa (cel ali polovičen), države stalnega bivališča, starosti (do ali nad 27 let) in članstva v Evropski zborovski zvezi (ECA-EC).  Plačati ga je potrebno do 15. maja 2021. Če udeleženec/skupina/zbor ne poravna drugega dela plačila do 15. 5. 2021, velja, da je registracija razveljavljena. 

Tako, sedaj pa bo razpredelnica s cenami malo bolj domača, kajne?

Najdete jo TUKAJ delite jo med prijatelji, cene za Slovence so res, res ugodne. Smo se potrudili – za vas! 😊

Pozdrav,
Ekipa