Main post image

Spremembe programa Europa Cantat 2021

06. maja 2021

V časih, ko nam epidemija in različni ukrepi za zajezitev okužb krojijo življenje, je programsko nadvse bogat zasnovan načrt izvedbe doživel že več rekonstrukcij.

V mesecih intenzivnega dela in usklajevanja različnih scenarijev smo izčrpali vse možnosti in prišli do zaključka, da so zaradi različnih tveganj nujne prilagoditve programskih vsebin.

Po srečanjih glasbene komisije, nadzornega sveta in ožje ekipe festivala smo sprejeli naslednje odločitve glede izvedbe Festivala EC 2021, ki bodo obveljale v primeru, da bo Slovenija v zeleni fazi glede na vladni načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19.

Žal moramo v celoti odpovedati jedro festivala, 4-, 6- in 8-dnevne ateljeje, kot tudi študijske skupine. Razlogi za to so predvsem zdravstveni, slovenske oblasti ne želijo povečevati tveganja vdora množičnih okužb, kar je možno v primeru, da bi izvedli večdnevne delavnice skupnega petja z več ljudmi iz različnih držav.

A kar brez skrbi! Nismo se predali – ne, ne! 😊

Nekateri dogodki, predvideni v sklopu projekta, bodo v Ljubljani izvedeni V ŽIVO in na SPLETU.

Tu je nekaj programskih namigov:

  • Koncerti povabljenih skupin in koncertnega cikla Prisluhni Sloveniji
  • Dan pevskih zborov za slovenske zbore, ki so se prijavili na festival.
  • Program PULSE bo dostopen preko spleta, prisluhnili boste lahko predstavitvam zborovske literature s strani založnikov in drugih zborovskih organizacij (VoxBazaar).
  • ”Spletni foyer”, tj. spletna družbena platforma naše velike družine Europa Cantat oziroma prostor za druženje vseh udeležencev in drugih, povezanih z letošnjim festivalom. Srečali se boste stari prijatelji, imeli priložnost ustvarjati nove vezi, spoznavati zborovodje in podobno.
  • Spletni TV program z intervjuji, posnetki iz Ljubljane, informacijami iz ozadja, pogledi v zaodrje, vtisi s koncertov v živo in mnogimi drugimi prispevki.

IN ŠE VELIKO VEČ!

Nekateri se boste spraševali, zakaj dogodka enostavno ne preložimo na naslednje leto – to vprašanje smo v zadnjih mesecih prejeli večkrat. Na žalost to ni mogoče, saj je financiranje projekta povezano tudi s predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021, ki pa ne bo preloženo. Tukaj so še drugi dejavniki, tako znotraj Slovenije kakor tudi znotraj Evropske zborovske zveze ECA-EC.

Kljub spremembi programa vas vabimo, da se nam pridružite v Ljubljani in si popestrite poletje z glasbo. Odkrijte slovensko zeleno prestolnico in uživajte na koncertnih dogodkih.

Ostanimo v stiku, saj vam kmalu razkrijemo več podrobnosti o programu!

#singwithlove