Posebni gostje

Fenomenalni Tenebrae

Tenebrae je v zborovskem svetu presežek presežkov, saj ga pogosto opisujejo s presežniki, kot so neverjetno ali nemogoče lepo. Britanska zasedba Tenebrae, ena najboljših na svetu, se pod vodstvom Nigela Shorta lahko pohvali z naborom, ki seže vse od renesanse do sodobnih zborovskih mojstrovin, zato bo prisostvovati njihovemu koncertu v živo izjemna priložnost.

Koncert: nedelja, 18. julij 2021, ob 14.00 in 17.00
Prizorišče: Slovenska filharmonija
Vstopnice: Kupi vstopnico

Postyr: Skupaj tukaj in zdaj

Postyr

Danska vokalna skupina Postyr se je na svetovnih odrih uveljavila z značilnim in vznemirljivim zvokom. V živo prisluhniti štirim izjemnim glasovom in pretanjenemu muziciranju v kombinaciji z elektroniko je edinstvena izkušnja v mednarodni glasbeni pokrajini. 

We’re in this together (V tem smo skupaj) je koncert, na katerem bodo Postyr predstavili na novo napisane pesmi, ki iščejo varno zavetje, dom in notranje ravnovesje v tem kaotičnem in nepredvidljivem svetu.

Koncert: nedelja, 18. julij 2021, ob 21.00
Prizorišče: Kongresni trg
Nadomestno prizorišče in ura (v primeru dežja): Cankarjev dom, Gallusova dvorana, ob 21.30
Vstopnice: Kupi vstopnico

Singer Pur: Med vrtinci

Petindvajset let nemške a capella zasedbe je neverjetnih, njihova diskografija 30 zgoščenk (nekaterih nagrajenih) morda še bolj. Sopran, trije tenorji, bariton in bas – nekoliko nenavadna kombinacija glasov, kajne? V resnici gre za formulo za uspeh. Zasedba Singer Pur ne pozna stilnih zadržkov – izvajajo vse, kar se izvesti da.

Koncert: ponedeljek, 19. julij 2021, ob 17.00 in 19.00
Prizorišče: Slovenska filharmonija
Vstopnice: Kupi vstopnico

Perpetuum Jazzile, vokalna ekstravaganca

Perpetuum Jazzile je ena najbolj spektakularnih in največjih vokalnih skupin na svetu. S strani kritikov priznani vokalni orkester iz Slovenije množično poslušalstvo pritegne z močnimi ritmi, bogatimi harmonijami, pozitivno energijo, neprimerljivo kreativnostjo in posebno mešanico najrazličnejših žanrov glasbe, pri čemer poustvarja le s človeškimi glasovi. Občinstvo je na koncertih Perpetuum Jazzile deležno unikatne glasbe, ki jo spremlja velika duša zasedbe.

Koncert: torek, 20. julij 2021, ob 21.00
Prizorišče: Kongresni trg
Vstopnice: Kupi vstopnico

Europa Cantat finale z vokalno skupino Ringmasters, velemojstri barbershopa

Vsi štirje člani zasedbe Ringmasters Quartet so se učili in rasli na plodoviti zemlji švedske zborovske tradicije. Le leto in pol po ustanovitvi (2006) so v Nashvillu že dobili prvo nagrado na Mednarodnem tekmovanju študentskih kvartetov. V letu 2012 so postali najboljši ”barbershop” kvartet na svetu, vse od takrat pa gostujejo po svetu in razveseljujejo občinstvo, ki ”brivskih” melodij do tedaj še ni poznalo.

Koncert: četrtek, 22. julij 2021, ob 21.00
Prizorišče: Kongresni trg
Nadomestno prizorišče in ura (v primeru dežja): Cankarjev dom, Gallusova dvorana, ob 21.30
Vstopnice: Kupi vstopnico