Koreografija za kanone

Panda van Proosdij (NL), Tom Johnson (BE)

Kategorija: Izobraževanje

Od gibanja do glasbe. Panda poučuje in ustvarja zboreografijo za kanone, ki jo preobrazi v inovativno izkušnjo učenja glasbe. Neopazno boste aktivirali prav vsa svoja čutila in proučili gradivo 18 povsem novih kanonov izpod peres šestih mladih skladateljev s celega sveta. V delavnici boste podrobneje spoznali enega ali dva kanona iz projekta založniške hiše Helbling Publishing.

Panda van Proosdij je študij končala na rotterdamski plesni akademiji in deluje kot učiteljica pri glasbenem gledališču Codarts v Rotterdamu na Nizozemskem. Poleg učiteljevanja je dirigentka in mentorica za gib pri Nizozmskem dekliškem zboru. Že 13 let načrtno razvija svojo metodologijo Od glasu in telesa k zboreografiji, po svetu vodi delavnice in mojstrske tečaje ter ustvarja zboreografije za različne zbore. V aprilu 2014 je izšla njena prva knjiga Glas in telo, čez pet let pa je izdala delo Zboreografija. Pando van Proosdij kot vodjo ateljejev pevci lahko srečajo na premnogih festivalih v Evropi (Europa Cantat, Eurotreff, Choralies in podobnih).

Panda van Proosdij (NL)

Tom Johnson, rojen leta 1988, je violinist in zborovodja. Petje dojema kot najdostopnejšo obliko glasbenega ustvarjanja. Njegovo delo je namenjeno najširši množici ljudi – otrokom in odraslim, zborom in šolam, strokovnjakom in začetnikom, pri čemer upa, da prav vsakdo lahko začuti radost petja. Johnson si namreč želi prav združitve zabavnega in skoraj radoživega s strokovnim in vokalno dodelanim pristopom do petja. V svojih predavanjih mlajšim naslednikom širi svoje ideje in s tem uvejavlja petje kot pomemben element družbe.

Tom Johnson (BE)
Nazaj na enodnevne (Discovery) ateljeje