Glasbi vdahnimo življenje s Katarino Henryson (nekdanja članica skupine The Real Group) in Kim Nazarian (članica skupine New York Voices)

Kim Nazarian (US), Katarina Henryson (SE)

Kategorija: Vokalni jazz

Katarina in Kim bosta na podlagi gradiva iz svojih pevskih karier delili svoje izkušnje o tem, kako dvodimenzionalnemu listu papirja vdahniti življenje in ga spremeniti v GLASBO! Izbrali sta odlomke iz dveh skladb, in sicer »A LIFEtime takes a Lifetime to Fulfill« (avtorja Pederja Karlssona) in »In My LIFE« (avtorjev Johna Lennona in Paula McCartneya v priredbi Darmona Meaderja), s katerima bosta 20 pevcem pomagali ustvariti oprijemljivo teksturo in obliko … ter prikazali rabo le peščice elementov, kot so soglasniki v ritmu, izpust, formuliranje, dinamika in vertikalno skladanje soglasnikov za nastanek zvenečih akordov itd. Vsa ta orodja bodo sodelujočim pomagala bolj ekspresivno pristopiti k petju ter jih spodbudila, da natančneje prisluhnejo in človeška čustva izražajo prek ranljivosti in poguma. Pridružite se Katarini in Kim pri prenašanju zapisov z notnega črtovja v pravo glasbeno simfonijo!

Kim Nazarian (US), svetovno znana in za nagrado grammy nominirana džezovska umetnica, učiteljica, predavateljica in zaželena solistka, že več kot 30 let nastopa po svetu kot članica vokalne zasedbe New York Voices (NYV). Po spletju deluje tudi kot vokalni mentor študentom džeza Višje šole Ithaka. Kim Nazarian predava in deli svoje videnje glasbe in življenja glasbenice na seminarjih, delavnicah, džezovskih taborih in mojstrskih tečajih, tuje pa ji ni niti festivalsko sojenje ali dirigentsko gostovanje na vseh ravneh v Ameriki in drugje.

Kim Nazarian (US)

Katarina Henryson (SE) je ustanovna članica švedske vokalne skupine »The Real Group«. Od leta 2016 se posveča kreativnim vokalnim formatom, ki jih najlažje opiše izraz »uprizoritvena umetnost«. Vodi delavnice, predavanja in koncerte. »Osredotočam se na zvočna in vizualna okolja, ki ljudi spodbujajo h komunikaciji s samim seboj, z drugimi in s prostorom, v katerem se nahajajo, brez hierarhične strukture. To je moja glavna umetniška tematika in gonilna sila. Da ljudje stopijo v stik z radovednostjo in upanjem, ki ga imamo kot posamezniki in skupine.«

Katarina Henryson (SE)
Nazaj na enodnevne (Discovery) ateljeje