Pevske vaje v živo z Jamulusom

Jim Daus Hjernøe (DK) in Petra Limon (NL)

Kategorija: Repertoar/Didaktični pristopi

Pevske vaje v živo s programom Jamulus (pevci pojejo iz svojih domov) bo predstavil profesor Jim Daus Hjernøe s pomočjo zborovodje Petre Limon. Med delavnico bo prikazana uporaba orodij Jamulus, razpravljali pa boste tudi o spremembah v metodologiji, ki so potrebne za izvajanje pevskih vaj v živo od doma.

JIM DAUS HJERNØE (DK), profesor Ritmičnega zborovskega dirigiranja na Danski kraljevi akademiji za glasbo (RAMA), je vodja Zborovskega centra, ki deluje v sklopu RAMA in ki je v svetu znan kot vodilni evropski center za učenje ritmičnega zborovskega dirigiranja. Hjernøe se že vse od leta 2020 osredotoča na improvizacijsko glasovno umetnost, v sklopu katere je razvil tudi revolucionarno metodo, imenovano Inteligentni zbor, katerega ena glavnih prvin je “slikanje z glasom”. Inteligentni zbor zajema njegovo glasbeno filozofijo in koncept izobraževanja zborovodij, da ti zboristom dovolijo in jih spodbujajo k soodgovornosti do glasbenega ustvarjalnega procesa.

Jim Daus Hjernøe (DK)

PETRA LIMON (NL) je zborovska vodja, vodja različnih delavnic in učiteljica glasbe. Diplomirala je iz glasbe v izobraževanju ter magistrirala iz inovativnega vodenja pevskih zborov na Kraljevi glasbeni akademiji v Aalbourgu (DK). Od novembra 2020 je Petra pridobila veliko izkušenj s programsko opremo z nizko zakasnitvijo Jamulus, ki zborom omogoča, da prek spleta pojejo skupaj v realnem času. Z deljenjem svojega znanja in organizacijo spletnih seminarjev je za uporabo Jamulusa navdihnila številne druge zborovodje. Prav tako je bila pobudnica in soorganizatorka nizozemskega spletnega zborovskega festivala Jamulus “Vocaal Digitaal”, ki je bil neposredno predvajan na YouTubu.

Petra Limon (NL)

Predavanje sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa

This image has an empty alt attribute; its file name is eu.png
Nazaj na program PULSE