Naj glasba gradi mostove – predstavitev projektov Superar in Cantania za otroke in mladino

Ottilia Dorner (HU) in Elisenda Carrasco (ES)

Kategorija: Družbeni vidik

Kako z glasbo spodbujati enake možnosti? Kako širiti pozitivne in učinkovite pedagoške metode v šolah, ki jih pestijo številne družbene težave? Kako s pomočjo glasbe okrepiti otroke in oblikovati strokovno glasbeno skupnost, ne da bi opredelili pogoje za sprejem? Opolnomočenju in skupnemu dosežku lahko z drugimi besedami rečemo tudi Superar.

CANTANIA je izobraževalni projekt, ki traja že več kot tri desetletja. Razvili so ga na izobraževalnem oddelku barcelonskega Avditorija, namenjen pa je osnovnošolcem. CANTANIA vsako leto privabi več kot 55.000 otrok na več kot 100 koncertih, ki potekajo v Nemčiji, Belgiji, Venezueli, Španiji in na Portugalskem.

OTTILIA DORNER (HU) je dokončala študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo Franza Liszta in en semester študirala na kolidžu Trinity College Dublin. Izkušnje je pridobivala na srednji šoli Apáczai in na inštitutu Beijing Beijing Hungarian Cultural Institute, nato pa pričela z delom v organizaciji Superar Hungary. Bila je članica madžarskega radijskega otroškega pevskega zbora, trenutno pa poje v komornem pevskem zboru New Liszt Ferenc Chamber Choir, v skupini Free Voices Ensemble in kot vodilna sopranistka v Nacionalnem pevskem zboru.

Ottilia Dorner (HU)

ELISENDA CARRASCO RIBOT (ES), rojena v Barceloni, je profesorica glasbe na srednji šoli in je diplomirala iz orkestrskega dirigiranja, kompozicije in glasbene pedagogike. Poučuje in dirigira že več kot 30 let, v tem času pa si je pridobila veliko izkušenj z zbori, še posebno z otroškimi in zbori enakih glasov. V L’Auditori v Barceloni Elisenda Carrasco Ribot sodeluje v simfonično-zborovskih programih in pomaga pri vodenju zbora Cantània. Poleg tega vodi še otroški zbor Sant Cugat, zbor Canta in Ženski komorni zbor Voxalba. S svojo dinamičnostjo in vizijo Elisenda Carrasco Ribot navdušeno – tehnično in zvokovno – širi glasbena obzorja svojih skupin.

Elisenda Carrasco Ribot (ES)
Nazaj na program PULSE