Carmen Manet

News IconO festivalu

Europa Cantat Festival je eden izmed največjih mednarodnih glasbenih festivalov.

Pevci, skladatelji, zborovodje, instrumentalisti in zborovski založniki s celega sveta sodelujejo na tem 8-dnevnem festivalu.

Približno 50 svetovno priznanih zborovodjev in mentorjev na festivalu predava in vodi delavnice, ki so prilagojene vsem posameznikom – od zborovskih navdušencev do profesionalcev. Med festivalom se odvija preko 100 glavnih dogodkov, raznolik pa je tudi spremljevalni program. Izbrano mesto osem dni živi in diha z glasbo!

Organizer IconOrganizator

JSKD - Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnostiopen_in_new je organizirana mreža ljubiteljske kulturno-umetniške dejavnosti.

Sklad je bil ustanovljen leta 1996 in deluje po celi državi. JSKD ima sicer sedež v Ljubljani, kjer deluje vodstvo sklada skupaj z direktorjem, vodji posameznih področij in ostalimi strokovnimi sodelavci. Po celotni državi pa deluje 59 izpostav – vsaka od teh skrbi za razvoj in dostop do ljubiteljske kulture po celotni državi.

JSKDopen_in_new pokriva naslednja področja kulturnega udejstvovanja: historični ples, ples, folklorno dejavnost, inštrumentalno glasbo, zborovska glasbo, literarno dejavnost, gledališče in lutke, likovno dejavnost, film. Skrbi za organizacijo kulturnih prireditev in izobraževanja, izdaja revije in druge publikacije, kulturnim društvom pa pomaga po strokovni in organizacijski plati.

Evropska zborovska zveza oz. European Choral Association – Europa Cantatopen_in_new

je združenje več organizacij, zborov in posameznikov – dirigentov, skladateljev pa tudi posameznih pevcev. Njen namen je organizirano vplivanje na razvoj in širjenje zborovske dejavnosti po vsej Evropi, kar poskuša doseči tako, da svoje člane povezuje med seboj, podpira mednarodna sodelovanja, pretok informacij, znanja, notnega materiala …

News IconEkipa

Spoznaj marljive čebelice iz slovenske ekipe, ki skrbijo, da bo Europa Cantat 2021 res noro doživetje!

Urška Bittner Pipan

General manager

Sociologinja in magistra znanosti. Nasmeh ji rišejo potovanja, dobre knjige in kvalitetna glasba. Resnično svobodna se počuti z vetrom v laseh - na morju, v hribih, na smučeh … v izbrani družbi njenih najdražjih. In zares obožuje čokolado.

Mihela Jagodic

Program manager

Sanje, da bi postala zdravnica, so propadle pri dvanajstih letih, ko je začela vodit cerkveni otroški zbor. Nekaj desetletij kasneje še vedno živi v zborovskem svetu. Sicer pa obožuje umetnostno drsanje, potovanja ter pomlad in poletje. Jesen in zimo premaguje z živahnimi barvami čevljev in rut ter veliko dozo čokolade.

Anja Trilar

Festival office manager

Prijadrala je od Komornega dekliškega zbora ŠKG, Megarona, organizacije Slovenskega otroškega zbora, študija Muzikologije in sodelovanja s Slovenskim komornim zborom do Europe Cantat. To je njena sanjska služba, v prostem času pa jo najdete v vrtičku ali na jogi.

Joži Vovk

Music office manager

Zaljubljena je v smeh in življenje z vsem, kar nudi: luštno družino, tri krasne otroke, naravo, glasbo, šport, knjige, počitnice in prijatelje … Od prepevanja v številnih zborih, zborovodstva, solopetja, študiranja kulturologije do desetih let posvečenih managementu na področju kulturne dediščine in kulturnega turizma, je zopet tukaj, kjer je doma njeno srce − pri Europa Cantat 2021 Ljubljana.

Maja Stojanov

Communication office manager

Ljubiteljica kulture in vsega lepega. Njene vrednote: družina, iskrenost in estetika. V prostem času poleg branja knjig najraje ustvarja in poučuje pilates. Pri projektu Europa Cantat se znova počuti kot ptica, ki je pravkar poletela svojim sanjam naproti.

Matej Primožič

Communication office

Matej prihaja in odhaja iz Domžal, prav tam pa je zaradi vseh aktivnosti bolj malo. Godbenik, pevec, povezovalec, tekač, kvazi novinar in duhamornež, predvsem pa sociolog v kulturi, ki ne neha in ne neha. V ekipi EC se je znašel, ker ni vedel, kaj ga čaka ...

Nika Rožanc

Communication office

Komunikologinja, ki si sveta ne zna predstavljati brez milnih mehurčkov, knjig, plesa in vina. Vse seveda na podlagi dobre zborovske glasbe!

Miha Banovec

Production office manager

Vesel, da je lahko del projekta Europa Cantat 2021, saj ga zborovska glasba navdušuje že od malih nog. S prepevanjem v različnih zborovskih zasedbah je doživel že veliko pozitivnih učinkov, ki pozitivno vplivajo na kakovost življenja.

Zala Horvatič

Production office

Zelo je ponosna na svoj končani dvopredmetni magistrski študij. V prostem času je certificirana koreografinja, poleg tega redno sodeluje na različnih projektih s SNG Maribor. Najraje ima, poleg uporabe sarkazma, potovanja in živali.

Matija Varl

Production office

Mož, oče, človek in mislec. Pa tudi glasbenik v najširšem pomenu: producent, predavatelj, pozavnist, orkestraš, bigbendaš in zborovodja. Ko ni v pisarni, predavalnici, v dvorani ali na vaji, najraje potuje s svojo družino.

Tadeja Petrovčič Jerina

Help desk

Da je zborovsko petje resna reč, ki poslušalcem lahko izvabi solze ali (na)smeh, je spoznala že, ko se je pred otroke postavil bratec dirigent in so koncertirali pred domačim občinstvom. Da se je resnih reči treba lotevati strokovno, navdušeno, umirjeno, zavzeto, potrpežljivo, vztrajno, vedro, korajžno, s posluhom in s humorjem, je spoznala pozneje – in se z veseljem pridružila ekipi Europa Cantat!

 • Glasbena komisija festivala Europa Cantat Ljubljana 2021

 • Jean-Claude Wilkens (FR), chair
 • Damijan Močnik (SI), vice-chair
 • Jeroen Beckers (BE)
 • Julia Blank (DE/NO)
 • Dóra Halas (HU)
 • Katarina Henryson (SE)
 • Burak Onur Erdem (TR)
 • Simona Rožman Strnad (SI)
 • Raul Talmar (EE)
 • Josep Vila i Casañas (ES)
 • Nadzorni odbor festivala Europa Cantat Ljubljana 2021

 • Urška Bittner Pipan (SI), chair
 • Sonja Greiner (DE)
 • Martí Ferrer (ES)
 • Mihela Jagodic (SI)
 • Marko Repnik (SI)
 • Flannery Ryan (DE)

Organizatorja

Sofinancerja

Evropski projekti

Medijski pokrovitelji