Carmen Manet

News IconO festivalu

Europa Cantat Festival je največji mednarodni glasbeni festival.

Pevci, skladatelji, zborovodje, instrumentalisti in zborovski založniki s celega sveta bodo sodelovali na tem 8-dnevnem festivalu.

Približno 50 svetovno priznanih zborovodjev in mentorjev bo na festivalu predavalo in vodilo delavnice, ki bodo prilagojene vse posameznikom – od zborovskih navdušencev do profesionalcev. Med festivalom se bo odvilo preko 100 glavnih dogodkov, raznolik pa bo tudi spremljevalni program. Ljubljana bo osem dni živela in dihala z glasbo!

Organizer IconOrganizator

JSKD - Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnostiopen_in_new je organizirana mreža ljubiteljske kulturno-umetniške dejavnosti.

Sklad je bil ustanovljen leta 1996 in deluje po celi državi. JSKD ima sicer sedež v Ljubljani, kjer deluje vodstvo sklada skupaj z direktorjem, vodji posameznih področij in ostalimi strokovnimi sodelavci. Po celotni državi pa deluje 59 izpostav – vsaka od teh skrbi za razvoj in dostop do ljubiteljske kulture po celotni državi.

JSKDopen_in_new pokriva naslednja področja kulturnega udejstvovanja: historični ples, ples, folklorno dejavnost, inštrumentalno glasbo, zborovska glasbo, literarno dejavnost, gledališče in lutke, likovno dejavnost, film. Skrbi za organizacijo kulturnih prireditev in izobraževanja, izdaja revije in druge publikacije, kulturnim društvom pa pomaga po strokovni in organizacijski plati.

Evropska zborovska zveza oz. European Choral Association – Europa Cantatopen_in_new

je združenje več organizacij, zborov in posameznikov – dirigentov, skladateljev pa tudi posameznih pevcev. Njen namen je organizirano vplivanje na razvoj in širjenje zborovske dejavnosti po vsej Evropi, kar poskuša doseči tako, da svoje člane povezuje med seboj, podpira mednarodna sodelovanja, pretok informacij, znanja, notnega materiala …

News IconEkipa

Spoznaj marljive čebelice iz slovenske ekipe, ki skrbijo, da bo Europa Cantat 2021 res noro doživetje!

Urška Bittner Pipan

General manager

Sem Urška, sociologinja in magistra znanosti. Nasmeh mi rišejo potovanja, dobre knjige in kvalitetna glasba. Resnično svobodna sem z vetrom v laseh - na morju, v hribih, na smučeh… v izbrani družbi mojih najdražjih. In zares obožujem čokolado

Mihela Jagodic

Program manager

Imela sem kakšnih dvanajst let, ko so mi sanje, da postanem zdravnica, propadle, ker sem začela voditi cerkveni otroški zbor. Nekaj desetletij kasneje še vedno živim v tem zborovskem svetu. Sicer pa obožujem umetnostno drsanje, potovanja ter pomlad in poletje. Jesen in zimo premagujem z živahnimi barvami čevljev in rut ter veliko dozo čokolade.

Anja Trilar

Festival office manager

Sem Anja, mamica, prijadrala sem od Komornega dekliškega zbora ŠKG, Megarona, organizacije Slovenskega otroškega zbora, študija Muzikologije in sodelovanja s Slovenskim komornim zborom do Europe Cantat. Ni slabo, kajne? To je moja sanjska služba, v prostem času pa me najdete v mojem vrtičku ali na jogi.

Joži Vovk

Music office manager

Zaljubljena v smeh in življenje z vsem, kar mi nudi: luštno družino, tri krasne otroke, naravo, glasbo, šport, knjige, počitnice in prijatelje, … Od prepevanja v številnih zborih, zborovodstva, solopetja, študiranja kulturologije do desetih let posvečenih managementu na področju kulturne dediščine in kulturnega turizma, sem zopet nazaj tukaj kjer je moje srce doma, Europa Cantat 2021 Ljubljana.

Matej Primožič

Communication office manager

Matej prihaja in odhaja iz Domžal, prav tam pa je zaradi vseh aktivnosti bolj malo. Godbenik, pevec, povezovalec, tekač, kvazi novinar in duhamornež, predvsem pa sociolog v kulturi, ki ne neha in ne neha. V ekipi EC se je znašel, ker ni vedel kaj ga čaka ...

Nika Rožanc

Communication Office

Sem Nika, komunikologija, ki si sveta ne zna predstavljati brez milnih mehurčkov, knjig, plesa in vina. Vse seveda na podlagi dobre zborovske glasbe!

Miha Banovec

Production office manager

Vesel sem, da imam možnosti biti del projekta Europa Cantat 2021, saj me zborovska glasba navdušuje že od malih nog. S prepevanjem v različnih zborovskih zasedbah sem spoznal veliko pozitivnih učinkov, ki vplivajo na kakovost mojega življenja.

Zala Horvatič

Production office

Zelo sem ponosna na svoj končani dvopredmetni magistrski študij. V prostem času sem certificirana koreografinja, poleg tega redno sodelujem na različnih projektih z SNG Maribor. Poleg uporabe sarkazma, sta moji dve najljubši stvari na svetu potovanja in živali.

Matija Varl

Production office

Sem Matija, Matic, mož, oče, človek in mislec. Pa tudi glasbenik v najširšem pomenu: producent, predavatelj, pozavnist, orkestraš, bigbendaš in zborovodja. Ko nisem v pisarni, predavalnici, v dvorani ali na vaji, najraje potujem s svojo družino.

Partners IconPartnerji

ContactKontakt

Pisarna

E-mail: info@ecljubljana2021.si

Telefon: +386 1 241 05 30