Posebni gostje

Tenebrae

Tenebrae je v zborovskem svetu presežek presežkov, saj ga pogosto opisujejo s presežniki, kot so neverjetno ali nemogoče lepo. Britanska zasedba Tenebrae, ena najboljših na svetu, se pod vodstvom Nigela Shorta lahko pohvali z naborom, ki seže vse od renesanse do sodobnih zborovskih mojstrovin, zato bo prisostvovati njihovemu koncertu v živo posebej velika čast.

Koncert: 18. julij 2021

Accent

Čudež družabnih omrežij – šest džezovskih vokalistov je najprej navdušeno sledilo drug drugega na YouTubu. Kmalu so se odločili, da združijo moči in obrnejo slepo pego svojim raznovrstnim ozadjem (Franciji, Švedski, Kanadi, Združenemu Kraljestvu in Ameriki). Od leta 2011 so izdali že štiri albume, štiri poslastice za džezovske navdušence.

Koncert: 20. julij 2021

Singer Pur

Petindvajset let nemške a capella zasedbe je neverjetnih, njihova diskografija 30 zgoščenk (nekaterih nagrajenih) morda še bolj. Sopran, trije tenorji, bariton in bas – nekoliko nenavadna kombinacija glasov, kajne? V resnici gre za formulo za uspeh. Zasedba Singer Pur ne pozna stilnih zadržkov – izvajajo vse, kar se izvesti da.

Koncert: 19. ali 21. julij 2021 (znano marca 2021)

Ringmasters

Vsi štirje člani zasedbe Ringmasters Quartet so se učili in rasli na plodoviti zemlji švedske zborovske tradicije. Le leto in pol po ustanovitvi (2006) so v Nashvillu že dobili prvo nagrado na Mednarodnem tekmovanju študentskih kvartetov. V letu 2012 so postali najboljši brivski kvartet na svetu, vse od takrat pa gostujejo po svetu in razveseljujejo občinstvo, ki brivskih melodij do tedaj še ni poznalo.

Koncert: 22. julij 2021

Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile, slovenski vokalni orkester in glasnik kakovostne glasbe, je znan po svojih ritmih, bogatih harmonijah, neponovljivi ustvarjalnosti in posebni zmesi popa, džeza, gospela, bluesa, disca, funka in bosse nove. Nastopi zasedbe Perpetuum Jazzile so pretežno a capella in jih izvaja med 30 in 50 pevcev. Njihov neverjetni dosedanji razvoj in prepoznavni glasbeni stil sta na njihove razprodane koncerte privabila desettisočglave množice, izzvala bleščeče kritike in izstrelila med uspešnice že kar nekaj skladb.

Koncert: 24. julij 2021