Main post image

Nore okoliščine v norih časih

20. aprila 2021

Kako Covid situacija vpliva na izvedbo festivala?

Leta 2017, ko je Javni Sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti sprejel kandidaturo za izvedbo enega izmed največjih mednarodnih zborovskih festivalov v Evropi, zagotovo nismo vedeli, kakšne prepreke, organizacijski zapleti in ovire čakajo ekipo festivala Europa Cantat 2021. 

V časih, ko nam epidemija in različni ukrepi za zajezitev okužb krojijo življenje, je programsko nadvse bogat zasnovan načrt izvedbe doživel že več rekonstrukcij. Vendar leto 2021 za nas ostaja optimistično, saj uresničujemo sanje slovenskega zborovstva in se trudimo, da to poletje vsem zborom vlijemo svežo pevsko energijo. Upanje, da kljub negotovosti izpeljemo del programa, ostaja.

Vemo, da se pogoji lahko tudi čez noč spremenijo. V sodelovanju z Vlado RS, NIJZ, Ministrstvom za kulturo, Mestno občino Ljubljana ter vsemi podporniki iščemo kulturni dialog in razvijamo možne prilagoditve izvedbe festivala, ki bodo zadostile vsem epidemiološkim ukrepom.

Vsem prijavljenim udeležencem se zahvaljujemo za strpnost in podporo. Vse informacije vam bomo posredovali pravočasno in jih ažurno dodajali na spletno stran. O vseh spremembah boste obveščeni takoj, ko bo možno.

#Singwithlove

Ekipa festivala Europa Cantat 2021