Main post image

Intervju z vodjo festivala, mag. Urško Bittner Pipan

07. decembra 2020

Urška, smo tik pred odprtjem prijav na festival, verjetno je dela sedaj res ogromno. Kako si?

V nestrpnem pričakovanju! Med dobrimi decembrskimi možmi prihaja odprtje registracije našega festivala – delo zadnjih dveh let bo zdaj na voljo vsem!

Veseli december je tako zame in za našo ekipo še posebej vesel – neutrudno garamo od jutra do večera (vmes je seveda še šolanje otrok na daljavo in tovrstna zabava, …), da bo vse pripravljeno in bodo ljudje med prazniki lahko uresničili svoje pevske sanje o poletju 2021. Res se veselim 15. decembra, ko se začnejo prijave.

Kaj pa organizacijska ekipa? Kaj trenutno počnejo tvoji sodelavci? 

Živimo na Zoom-ih, sestankih in za računalniki, pilimo zadnje detajle, da bo pred odprtjem registracij vse nared! Hkrati želimo, da bi vsi slišali za naš festival, zato smo na vseh koncih, … in ostajamo optimisti!

Prav je, da nas malo predstavim:  Mihela, ki je programska vodja festivala in Joži, ki je vodja glasbene pisarne, trenutno delata čudeže pri delu z izjemnimi mentorji z vsega sveta, sicer pa sta vsebinska duša festivala.

Mateja in Niko, ki skrbita  za komunikacijo, lahko v teh dneh srečate prav povsod (od predstavitev »v živo« na spletu, do vseh spletnih družbenih omrežij, medijskih objav in spletne strani, slovenske in tuje programske brošure, … ), na srečo jima v teh dneh prihaja na pomoč Maja, nova moč.

Zala je trenutno prepoznaven obraz v iskanju prostovoljcev (vabljeni k prijavi😊) in skrbi za vse, ki bodo delali na festivalu, Miha in Matija pa imata pod kontrolo produkcijski del festivala – najemata prostore, se dogovarjata za tehniko, dovoljenja, zavarovanja, razstave, …

V ozadju pa kraljuje Anja, moja desna roka in vodja festivalske pisarne, ki pazljivo drži vse nitke in skrbi, da delujemo kot celota – hkrati pa je nepogrešljiva pri sistemih, ki delujejo v ozadju (od registracije, do podatkovnih baz). Veseli smo, da se nam je z decembrom pridružila Tadeja, ki bo nudila vsebinsko in tehnično pomoč pri registraciji (help desk).

Pri delu nas podpirajo tudi iz pisarne Evropske zborovske zveze (Sonja, Estera, Sophie, Silvija, Alfred) in številni zunanji sodelavci, izpostaviti želim predvsem Jean Clauda Wilkensa in Damijana Močnika, ki sta predsednik in podpredsednik Glasbene komisije festivala.  Skratka – zmagovita ekipa! Boljšo ekipo si je težko zamisliti – s prihodnjim letom pa nam bodo na pomoč priskočili še nekateri sodelavci JSKD. 

(od leve proti desni): Joži Vovk (Music Office), Anja Trilar (Festival Office) in Urška Bittner Pipan, vodja festivala na jesenskem teambuildingu.

Kako bo izgledala prijava?

Izbira delavnic in načinov sodelovanja je velika, prijavni obrazec pa pregleden in jasen. S prijavo boste sporočili svojo izbiro delavnic, zagotovili si boste obisk (najmanj) enega koncerta ali posebnega projekta dnevno po svoji izbiri (do zapolnitve mest), sodelovanje pri skupnem petju, festivalsko pesmarico in programsko knjigo z vsem, kar potrebujete za krasen pevski teden.

Od 15. decembra dalje se udeleženci lahko prijavijo preko prijavnega obrazca na naši spletni strani. Pri tem bomo pomagali na vse mogoče načine – pripravljamo navodila za izpolnjevanje, na voljo bo tudi Tadeja, ki bo pomagala preko telefona in elektronske pošte.

Podali boste osebne podatke, izbrali festivalski paket (pridete za 4 ali 8 dni?), svoj izbor delavnic (sporočili nam boste 3 želje), sporočili želje glede obrokov in plačali prvi del cene udeležbe – kotizacijo v višini 60 eurov na osebo. Drugi del – festivalsko vstopnico – boste poravnali spomladi, do 15. maja.

Kaj pričakujete od prijav?     

Vemo, da ponujamo fantastičen festival za vse, ki radi pojejo in so z glasbo kakorkoli povezani. Verjamemo, da se bodo ljudje z optimizmom ozrli v prihodnje poletje in ga en delček preživeli z nami.
Zato pričakujemo optimizem udeležencev😊.

Urška, tudi ti si zborovska pevka. Kaj ti pomeni petje v zboru?

Vsak, ki je kadarkoli pel v skupini ali zboru, ve, da je občutek, ko glasba »zazveni«,  težko opisljiv tistim, ki nimajo te izkušnje. Zame je to darilo, preko katerega spoznavam nove glasbene svetove, krasne ljudi; pomeni nova prijateljstva, nove kraje, države – in vse to nas čaka v Ljubljani, julija 2021. Se vidimo!