Predstavitev delovanja sistema LoLa, ki povezuje glasbenike iz Ljubljane in s Kraljeve akademije za glasbo v Aarhusu na Danskem

Jim Daus Hjernøe (DK)

Kategorija: Repertoar/Didaktični pristopi

Spremljali boste nastop dveh lokalnih zborov v živo prek sistema LoLa s kratko zakasnitvijo pod vodstvom profesorja Jima Dausa Hjernøeja. Na delavnici bodo prikazane nove možnosti sodelovanja zborov v živo prek digitalnega omrežja.

Sodelujoči pevci:
Kraljeva akademija za glasbo v Aarhusu na Danskem: Rikke Hestvang Andersen, Signe Strandsbjerg Kloppenborg, Liv Kirstine Lund Poulsen, Lasse Kjær Hansen, Tobias Mygind Møller and Thomas Voigt Vejling.
Akademija za glasbo, Ljubljana, Slovenija: Barbara Grabar, Jana Gamser, Samo Vovk, Matej Virtič.

JIM DAUS HJERNØE (DK), profesor Ritmičnega zborovskega dirigiranja na Danski kraljevi akademiji za glasbo (RAMA), je vodja Zborovskega centra, ki deluje v sklopu RAMA in ki je v svetu znan kot vodilni evropski center za učenje ritmičnega zborovskega dirigiranja. Hjernøe se že vse od leta 2020 osredotoča na improvizacijsko glasovno umetnost, v sklopu katere je razvil tudi revolucionarno metodo, imenovano Inteligentni zbor, katerega ena glavnih prvin je “slikanje z glasom”. Inteligentni zbor zajema njegovo glasbeno filozofijo in koncept izobraževanja zborovodij, da ti zboristom dovolijo in jih spodbujajo k soodgovornosti do glasbenega ustvarjalnega procesa.

Jim Daus Hjernøe (DK)

Predavanje sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa

This image has an empty alt attribute; its file name is eu.png
Nazaj na program PULSE