Main post image

Postani YEMP-er in izkusi festival s prve roke!

24. septembra 2020

Si mlad/-a? Bi rad/-a naslednje leto Europa Cantat Festival izkusila kot sodelavec v organizacijski ekipi? Bi rad/-a pridobila mednarodne izkušnje na področju organizacije dogodkov?

Potem – beri naprej!

Še noben Europa Cantat Festival ni minil brez pomoči številnih prostovoljcev in odličnih YEMP-erjev. Kdo pa sploh so ti srečni izbranci?

YEMP = Young Event Management Programme oz. Mednarodni program organizacije dogodkov za mlade je program za mlade menedžerje, ki združuje digitalizacijo, intenzivni tečaj in učenje na delovnem mestu v sklopu festivala Europa Cantat 2021. Postanite eden izmed srečnih 20 izbrancev, ki se bodo učili od najboljših in bodo skupaj z drugimi tvorili raznovrstno mednarodno skupino!

PRIJAVE SO ODPRTE – klikni TUKAJ

Kdo se lahko prijavi?

 • Kandidati med 18. in 30. letom starosti
 • Motivirani kandidati, ki imajo željo po strokovnem/poklicnem razvoju na področju mednarodne organizacije dogodkov
 • Kandidati morajo tekoče govoriti angleški jezik (ali več jezikov)

Ob prijavi boste morali posredovati:

 1. Motivacijsko pismo (1 stran max):
  – Zakaj vas zanima sodelovanje na področju menedžmenta kulturnih dogodkov?
  – Zakaj bi želeli sodelovati v programu YEMP?
  – Katere teme s področja vas najbolj zanimajo (npr. komuniciranje dogodka, program dogodka in kontakt z nastopajočimi, organizacija prizorišč, …)?
  – Katera znanja bi želeli tekom festivala poglobiti?
 2. Življenjepis, v katerem navedite:
  – dosedanjo izobrazbo, prakse/pripravništva in delovna mesta,
  – znanje in usposobljenost na področju (zborovske) glasbe
  – organizacijske sposobnosti  in znanje s področja (kulturnega) menedžmenta,
  – mednarodne izkušnje,
  – računalniška znanja (programi, aplikacije, …),
  – morebitne prejšnje vodstvene programe (druge programe zborovskega menedžmenta ali študijske skupine oz. programe z drugih področij).
 3. Fotografijo

Leta 2018 sem spoznala 24 YEMP-erjev s celotne Evrope v mestu Talin, Estonija. Ob tem, ko pišem, me preveva toliko čustev, saj vem, da sem skozi neverjetno izkušnjo dela na Europa Cantat Festivalu spoznala prijatelje za celo življenje!

Mojim YEMP-erjem, mentorjem in ekipi – ob vas sem ponovno spoznala življenje in vaša energija, podpora in velikanska ljubezen se čutijo tudi 6000 km vstran, vse do Kanade. Te izkušnje ne bom nikoli pozabila. Hvaležna sem iz dna srca in vem, da se ponovno srečamo leta 2021 v Sloveniji!

Amy Desrosiers, Kanada

PRIJAVE SO ODPRTE – klikni TUKAJ


Več o programu YEMP in prostovoljstvu si preberite tukaj. Prijava ne zagotavlja, da boste v program YEMP tudi sprejeti. Vašo prijavo bo pregledal nadzorni odbor YEMP in svoje odločitve sporočil v februarju 2021. V primeru, da ne boste sprejeti v program YEMP, vam je do konca aprila na voljo prijava za prostovoljstvo, kjer vas bomo več kot veseli!
V primeru nejasnosti in dodatnih vprašanj se obrnite na našo Zalo, vodjo YEMP-erjev in prostovoljcev: zala.horvatic@ecljubljana2021.si.

Pričakujemo vaše prijave!
Ostanite zdravi,
ekipa