Posebni projekti

Pevska fotopromenada

Izvajanje in doživljanje glasbe, zaodrje in družabno življenje zborov je tako zanimivo, da si zasluži svojo fotorazstavo. Ne samo razstavo, pravo fotopromenado, ki bo pritegnila in navdušila tudi tiste, ki tega ne poznajo. Pripravili smo natečaj, na katerem bomo za na razstavo izbrali zanimive fotografije; pa naj gre za ujete posebej ekspresivne odrske trenutke, idejno izvirne uradne fotografije vaših zborov, fotografije, povezane z zabavno mislijo, anekdoto, izvedbene napotke vaših dirigentov, načečkane na rob partiture …

Vabimo vas k sodelovanju – razpis za izbor na fotopromenado bo objavljen na naši spletni strani.

Družinsko prepevanje

To je priložnost za vse, ki prepevate s svojo družino in sorodniki – otroci, starši, dedki in babice, tete in strici, bratje in sestre, bratranci, sestrične … 23. julija 2021 bomo pripravili poseben koncert in oder bo samo vaš. Izbrali bomo do 10 skupin, vsaka se bo predstavila z dvema skladbama – vabljeni so prav vsi glasbeni stili.

Zainteresirani v festivalski prijavnici označite, da želite nastopiti na dodatnih koncertih, podrobnosti o posebni prijavi za ta koncert pa vam bomo poslali po zaključku prijav na festival.

Domači koncerti

Bi želeli pokukati v domačnost slovenskih domov? Gostitelji bodo za vas pripravili poseben “oder” – dnevno sobo, teraso, vrt … pa seveda še kaj dobrega za pod zob. Prisluhnili vam bodo gostitelj in njegova družina, prijatelji ali sosedje. Gotovo boste tudi skupaj kaj zapeli. Lepa priložnost za prijeten domač pevski dogodek.

Zainteresirani v festivalski prijavnici označite, da želite nastopiti na dodatnih koncertih, podrobnosti o posebni prijavi na ta koncert pa vam bomo poslali po zaključku prijav na festival.

NOVA IGRA: UNLOCK® LJUBLJANA – mestna pustolovska igra NA TEMO GLASBE

V ENIGMARIUMU® smo posebej za dogodek Europa Cantat 2021 pripravili novo outdoor mestno dogodivščino – UNLOCK® LJUBLJANA – MUSIC!

Enigmarium® »Escape Room« je septembra 2014 v Ljubljani prvi predstavil povsem svojstven koncept igre pobega. Zdaj spada z več kot 25 povsem originalnimi igrami in nagrajenimi projekti ne le med pionirje, temveč med trendsetterje na področju igrifikacije v mednarodnem merilu in tudi v vrh najizvirnejših kreatorjev resničnostnih iger in nepozabnih turističnih doživetij.

V zabavni in napeti escape igri na prostem boste raziskovali Ljubljano in odkrivali skrivnosti glasbene zgodovine s skrivnostno, sedemkrat zapečateno knjigo. Odpotujte v zgodovino, podajte se po poti slavnih glasbenikov, spoznajte njihove skrivnosti in dešifrirajte tematske uganke. Kdo bo odkril, kakšno sporočilo so nam namenili?

Gre za izvirno kombinacijo igrificiranega ogleda mestnega jedra, igrificiranega podajanja zgodovinskih dejstev in legend, v kombinaciji s priljubljenimi igrami iskanja skritega zaklada in elementi escape room iger. Skupinam od dva do pet tekmovalcev obljubljamo zabavno preizkušnjo, polno presenečenj, ob katerem vam bo zaigralo tudi srce .