ZOO-manija

Zamisli si, da letiš kot ptica, da kot riba režeš vodo, poskakuješ kot kenguru, se po opičje pačiš ali rjoveš kot kralj živali …

 Na tej delavnici se lahko preleviš in preopičiš prav v vse, le glas potrebuješ. Prepusti se lepim skladbam o živalih in ustvari glasbeni živalski safari. 

Spored

Eva Ugalde (1973): KUKU UÉ
Greg Gilpin (1964-) : SOMETHING TOLD THE WILD GEESE (Rachel Field)
Ludwig van Beethoven (1770-1828): MARMOTTE (OP 52, NO. 7) (Johann Wolfgang von Goethe)
Benjamin Britten (1913 – 1976): CUCKOO (NR. 3 FROM FRIDAY AFTERNOONS OPUS 7) (Jane Taylor)
Uli Führe (1957): KING LUI IS THE CHIEF (THE JUNGLE ROCK ‘N ROLL) (Uli Führe)
AT BIRTH THE KANGAROO ()
Andrej Makor (1987): PTICE (Tone Pavček)

Nakup notnega vam bomo omogočili preko povezave do spletne strani izbranega festivalskega ponudnika. Povezava bo objavljena po potrditvi ateljejev, predvidoma maja 2021. Prosimo vas, da do takrat not ne kupujete.

Mentor

Marleen De Boo (BE)

Marleen De Boo (BE)
Marleen de Boo je magistra glasbene pedagogike in zborovskega dirigiranja. Je predavateljica na Kraljevem konservatoriju v Antwerpnu, med drugim pa tam predava dirigiranje otroških in mladinskih zborov. De Boo je umetniška vodja nepridobitne organizacije KD Waelrantkoren, ki jo sestavlja 8 zborov, od katerih sama vodi štiri. Dirigira različnim starostnim skupinam, povsod pa se osredotoča na pedagoški pristop k dirigiranju in otrokom, kar je razvidno iz udeležb njenega Mladinskega zbora Waelrant na mednarodnih tekmovanjih. 
Čeprav je Marleen de Boo razsojevalka na državnih in tudi mednarodnih tekmovanjih, na prvo mesto postavlja poučevanje ljubiteljskih pevcev, še posebno otrok, in prenašanje ljubezni do zborovske glasbe na prihodnje rodove.