Pozdrav iz Sredozemlja

Vabljeni na atelje za sladokusce, ki bi radi spoznali tradicionalne in avtorske skladbe držav Sredozemlja. Spoznali boste različna dela, od strastnih in skoraj veseljaških, do poduhovljenih in meditativnih, njihova raznovrstnost pa odslikuje pestro vsakdanje življenje ljudi, ki še znajo užiti življenje v vsej njegovi polnosti. Zapeli bomo in zaplesali ter se podali na mistično popotovanje do oddaljenih dežel. 

Repertoar (SA, SSA)

José Ramón Gomis (1856–1939)/Norman Luboff (1917–1987):
A LA NANITA NANA (Francisco Muñoz)

ALAIKI MINI ASSALAM (alžirska)

Nira Chen (1924)/Doreen Rao (1950):
DODI LI (Vp 2,16; 6,6; 4,9; 4,16)

Jaume Ayats (1960):
ISABEL (katalonska ljudska)

Orlando Dipiazza (1929–2013):
TARANTELLA LUCANA (ljudski ples, Sirinsko jezero, Italija)

YA DINI MAHALA (tunizijska ljudska)

Josep Vila i Casañas (1966): LA CARTA DE NAVEGAR (katalonska ljudska)

Za sodelovanje na ateljeju bo obvezno originalno notno gradivo. Uporaba fotokopij ne bo dovoljena. Pripravljen bo cenovno ugoden ateljejski komplet partitur po izboru mentorja. Nakup bo možen šele po potrditvi sodelovanja v vašem izbranem ateljeju. Povezava do nakupa bo objavljena aprila 2021 tukaj.

Mentor

Gloria Coma Pedrals (ES)

Gloria Coma Pedrals (ES)
Gloria Coma Pedrals je zborovodja otroškega zbora Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ki je na Festivalu Cantonigròs 2013 zasedel 3. mesto, in hkrati ena izmed vokalnih mentoric Orfea Catala. Njeno zborovodstvo otroških in mladinskih zborov je bilo ničkolikokrat nagrajeno na najvišjih ravneh, tudi sama pa se pogosto poskusi v vlogi solo sopranistke. Dirigiranja se je učila pod mentorstvom številnih znamenitih glasbenikov in glasbenic (med drugimi so jo poučevali MireIa Barrera, Josip Vila Casañas, Pierre Cao, Johan Duijck in Harry Christophers), študij petja in interpretacije pa je končala na Višji šoli za glasbo v Kataloniji pod mentorstvom Margaride Natividade.