Igrajmo se z opero

Na delavnici se bomo spoprijeli z Zlato nečimrnostjo Benjamina Brittena, dramatično pripovedjo o morski bitki in tragični usodi mladega ladijskega pomočnika. Na oder bomo postavili različico dane opere, prirejeno za zbore glasov v višjih legah in soliste.

Repertoar (SSA)

Benjamin Britten (1913–1976):
THE GOLDEN VANITY, Op. 78 (Colin Graham)

Za sodelovanje na ateljeju bo obvezno originalno notno gradivo. Uporaba fotokopij ne bo dovoljena. Nakup zborovske partiture bo možen šele po potrditvi sodelovanja v vašem izbranem ateljeju. Povezava do nakupa bo objavljena aprila 2021 tukaj.

Mentor

Teri Dunn (CA)

Teri Dunn (CA)
Teri Dunn, vodja Oddelka za zborovske študije Zborovske šole svetega Mihaela v Torontu, je že od leta 2015 umetniški vodja Kanadske otroške operne družbe. Kot zborovodkinja je delovala z Otroškim zborom Toronta in zbori na Kraljevem konservatoriju za glasbo. Njeni zbori so na Državnem tekmovanju ljubiteljskih zborov Kanade zasedli prva mesta.
Sodelovala je pri pripravi Otroškega zbora Kanadske operne družbe na nastope v predstavah La Boheme, Carmen, Čarobna piščal in Janko in Metka ter z njimi izvedla več oper, vključno s svetovno premiero opere Najbolj opičji kralj skladateljice Alice Ho.