Ateljeji

Ateljeji (A, B, C, D)

Pevci (posamezniki, z družino, v skupini ali v zboru) lahko na enem od številnih ateljejev pod vodstvom svetovno priznanih dirigentov raziskujete raznolik repertoar, žanrsko bogastvo in vokalne tehnike.

Na festivalu boste našli 42 različnih pevskih ateljejev, ki trajajo 4, 6 ali 8 dni, pri čemer se bo vsak zaključil z javnim nastopom. Po zaključku 4 ali 6-dnevnih delavnic se lahko preskusite še v mini raziskovalnih ateljejih, ali v dejavnostih izobraževalnega PULSE programa. Člani iste skupine ali zbora se lahko udeležijo različnih festivalskih delavnic in aktivnosti, vendar mora biti njihova prisotnost na festivalu enako dolga – 4 ali 8 dni. Vsak pevec mora ob prijavi jasno označiti tri ateljeje, pri čemer mu zgodnja prijava zagotavlja mesto v vsaj eni izmed naštetih. (Opozorilo: Izvedba delavnic je odvisna tudi od zadostnega števila prijav).

Šifre ateljejev:

  • A – manj zahteven repertoar, za zbore in pevce brez predhodne priprave – seznam ateljejev
  • B – zahtevnejši repertoar, za zbore in pevce, ki so vešči branja partitur in pridejo pripravljeni – seznam ateljejev
  • C – zahteven repertoar, za zbore in pevce, ki izkažejo kvaliteto s posnetkom in pridejo pripravljeni – seznam ateljejev
  • D – za nacionalne in druge mladinske zbore, na povabilo – seznam ateljejev

Raziskovalni mini ateljeji (E)

Bi se radi vsak dan preizkusili v čem novem? Raziskovalni mini ateljeji, pri čemer je vaša prisotnost poljubna (od 1 do 8 dni), vas bodo poleg različnih stilnih vidikov zborovske glasbe seznanili tudi z manj znanimi žanri in tehnikami. Raziskovalni mini ateljeji nimajo zaključnega nastopa.

Podrobnejše informacije o trajanju, tematiki in mentorjih bodo znane po zaprtju festivalskih prijav.

Za družine (F)

Družine (z otroki) so vabljene, da se festivala udeležijo skupaj, poskrbljeno bo namreč za dopoldansko varstvo v glasbenem vrtcu za otroke, stare od 4 do 10 let.