Posebni dogodki

Slavnostno odprtje festivala

Ne želimo razkriti preveč, morda le to, da pričakujte spektakel s prvovrstnimi glasbeniki in pevci, plesalci, lučkami in … pšššt, to bo čisto dovolj, kajne? 🙂

Prisluhni Sloveniji

”It’s now or never!” Zdaj ali nikoli. Verjetno je Elvis Presley nekoč vedel, da bomo imeli v okviru EC Ljubljana 2021 prvovrstno priložnost, da udeležencem s celega sveta na enem mestu prikažemo bogato zborovsko tradicijo države z velikim zborovskim srcem. Pevski utrip dežele gostiteljice bo začutiti na seriji koncertov odličnih zborovskih in drugih vokalnih zasedb, ki bodo predstavile najboljše iz zakladnice slovenske zborovske glasbe. Prepričani smo, da bomo navdušili in bodo Slovenijo in njeno glasbo, v svojih srcih, ponesli domov in morda tudi na vaje svojih pevskih zborov.

Ko boš prišla na led – Sing & skate

Zaprite oči in si naslikajte dih jemajočo eleganco lednih drsalcev in rezki hlad, ki vaše izdihe pretvarja v ledeno meglico. V svojo podobo zdaj dodajte še čistino in rezkost zvoka, ki se vali iz dveh ducatov grl. Čarobno, mar ne? Skoraj tako kot v risanki Ledeno kraljestvo, vendar lahko vi ob tem za trenutek vse pustite in zaživite – skupaj s slovenskimi pevci in nepozabnimi ledenimi koreografijami, ki jih bodo izvajali ugledni ledni maestri.

Veliki finale

Sklepna dejanja so vedno čustvena. Bolj bo šlo proti koncu, bolj bodo telesa utrujena, tem bolj pa bodo srca in duše kipeli od vtisov, spominov in navdušenja. Če boste z nami vzdržali vse do konca, vse do zadnjega večera, vam obljubimo, da ne boste odšli razočarani. Pridružite se nam pri predaji zastave naslednji državi gostiteljici in skupaj z nami pomahajte festivalu in udeležencem v slovo. In brez skrbi – še ob slovesu bomo poslali svoja ušesa na zadnje sladokusno popotovanje, morda celo vse do Afrike, skupaj z neponovljivim sestavom Perpetuum Jazzile.